Svenske Eitrium kjøper 100% av aksjene i Minitech AS

Eitrium har kjøpt alle aksjene i Minitech AS og datterselskapet Minitech Sweden AB, en produsent av medisinske varmehjelpemidler beregnet på medisinske formål så vel som utendørsaktiviteter. Selgerne vil fortsette å drive Minitech AS og Minitech Sweden AB for å sikre videreføringen av deres måte å drive forretning på.

Det Hamar-baserte selskapet utvikler og produserer medisinske varmehjelpemidler til institusjoner og ortopediske klinikker innenfor offentlig så vel som privat sektor, først og fremst i Norge men også i andre nordiske land. Produktene består av varmeregulerende klesplagg og er sertifisert i henhold til Medical Device Directive (MDD). Selgerne har med stor suksess utviklet et markedsledende selskap og omsatt NOK 27 millioner og EBITDA på NOK 7 millioner i 2021.

«Minitech er et godt ledet konsern i et stabilt marked med svært få konkurrenter som er drevet av behovet for varmehjelp. Selskapet er meget veldrevet og eierne har sammen med de ansatte hatt en fantastisk reise. Vi overtar en virksomhet i ekstremt god stand, og vi har tenkt å fortsette på den allerede etablerte veien. Jeg ser frem til Minitechs fortsatte utvikling med Eitrium som eier», sier Per Brugge, administrerende direktør i Eitrium.

«Vi hadde flere andre interessenter som ønsket å kjøpe selskapet, men vi har fått stor tillit til Eitrium og vi ser også et stort potensial for å, med hjelp av en ny eier, vokse selskapet vårt i andre uutnyttede segmenter av markedet.» sier Kjetil Aasbakken, administrerende direktør i Minitech AS.

Synergos fungerte som strategisk og finansiell rådgiver for Minitech AS.