Team

Leif Larsen

Managing Partner

leif.larsen@synergos.no

+47 934 15 933

Leif startet sin karriere som sivilingeniør i Saga Petroleum (nå del av Equinor) i 1984, hvorpå han senere jobbet i Bjørge Gruppen og Informasjonskontroll. Deretter tilbrakte han 16 år i Orkla-konsernet hvorav seks år i Corporate Development, tre år i Denofa som salgs- og markedsdirektør, tre år i Idun Industrier som salgs- og markedsdirektør og tre år i Orkla Food Ingredients som direktør for forretningsutvikling. I 2009 grunnla Leif Synergos. Leif er sivilingeniør fra NTNU, maskinlinjen, og har en MBA fra Henley Business School i London.

Arne Erik Kristiansen

Partner

arne.erik.kristiansen@synergos.no

+47 906 02 134

Arne Erik ble ansatt i Synergos som Partner i 2018.  Arne Erik har solid erfaring fra ledende posisjoner innen industri og investeringsbank med fokus på forretningsutvikling og M&A transaksjoner. Han var i konsernledelsen i Hafslund fra 1996 – 2004 som SVP M&A med ansvar for investeringer og forretningsutvikling. Før dette var han 10 år i konsernstaben til Hafslund Nycomed og har der gjennom internasjonal erfaring innen farmasi, imaging og energi. Fra 2004 til 2010 var han Senior Rådgiver i Corporate Finance i ABG Sundal Collier. Siden har han vært rådgiver ovenfor Arbaflame/Pemco og de siste 2 år fra sitt eget firma, Asiju Invest AS, med fokus på fonybar energi.  Arne Erik er Siviløkonom fra Högskolan i Karlstad.

Karl-Børre Gilje

Partner

karl-borre.gilje@synergos.no

+47 982 66 355

Karl-Børre har nærmere 20 års erfaring fra Orkla og Carlsberg, hvor han har hatt roller som salg- og markedsdirektør, innkjøps- og logistikkdirektør, samt direktør for vekstområder. De siste 10 årene har han vært direktør forretningsutvikling, og gjennomført flere større oppkjøp i Norden (blant annet Jordan og Cederroth) og integrert dem i Orkla. I tillegg har han styreerfaring fra Asia. Karl-Børre er utdannet sivilingeniør industriell økonomi fra NTNU og MBA fra Nederland og USA. Karl-Børre startet i Synergos i mars 2019.

 

Hans Henrik Westberg

Partner

hans.henrik.westberg@synergos.no

+47 479 01 020

Hans Henrik har nærmere 15 års med industriell ledererfaring fra IT/TMT selskaper som Telenor, Amdocs og Hewlett-Packard. Han har mer enn 10 år med transaksjonserfaring fra selskapene Bryan Garnier & Co og Beringer Finance hvor han har gjennomført +30 transaksjoner innen områdene Business Services, IT og TMT i Norge/Norden. Hans Henrik har en MBA i Strategi og ledelse fra NHH, Corporate Finance modul fra BI og Siv.ing Electronics & Communication Engineering fra University of Bristol.

 

 

Sander Saxegaard Helseth

Analytiker

sander.helseth@synergos.no

+47 97 46 10 90

Sander har en Master in Finance fra The International University of Monaco med spesialisering i Private Equity og en Bachelor i Finans fra Handelshøyskolen BI, Oslo. Ved siden av studier har han jobbet i Svea Finans og deltatt på CFA Research Challenge.

 

 

Knut Helgesen

Assosiert Partner

knut.helgesen@synergos.no

+47 90 19 00 72

Knut startet sin karriere i Orkla Media i 1988 og tilbrakte nesten 15 år i selskapet, inklusive syv år i ledergruppen, to år som økonomidirektør, syv år som leder for Corporate Development (M&A) og tre år som direktør for Digitale Medier. Knut har siden 2003 jobbet som konsulent og rådgiver med fokus på M&A, Digitale medier, Telekom og IT. Han har omfattende bakgrunn fra kjøp og salg av virksomheter nasjonalt og internasjonalt. Knut ble en del av Synergos i 2013. Knut er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har en MBA Finance fra Northern Illinois University.

 

Synergos arbeider med et nettverk av samtalepartnere og industrieksperter. Industriekspertene har lang erfaring og dyp bransjeinnsikt og arbeider ofte i prosjektene. Noen av våre samtalepartnere og industrieksperter er kort omtalt nedenfor:

Petter Eiken

Industrispesialist – Bygg og anlegg

Petter Eiken har lang erfaring fra eiendoms- og entreprenørbransjen, senest som administrerende direktør for Rom Eiendom AS. Han har tidligere vært administrerende direktør i Skanska Norge, viseadministrerende direktør i Skanska AB og aviseadministrerende direktør i Veidekke ASA. Han har også omfattende styreerfaring både fra næringsliv og offentlig virksomhet.

Knut Hegge

Industrispesialist – Bygg og anlegg

Knut har ca 35 års erfaring fra byggebransjen. Han startet sin karriere i 1985 som ingeniør i Olav Olsen. Etter en 3 års periode som avdelingsleder i Polygon gikk veien videre som daglig leder for OEC Gruppen. Etter over 20 år i OEC som underveis ble kjøpt opp av Metier, startet Knut opp et nytt prosjektledelse og rådgivningselskap, Magna Prosjekt AS. Knut er utdannet sivilingeniør fra NTNU og Bedriftsøkonom fra BI Oslo.

Lars Næss

Industrispesialist – Bygg og anlegg

Lars har over 40 år fra bygg- og anleggsbransjen. Han har vært direktør for proffsalg og engroshandel i Løvenskiold Vækerø. Etter det var han 20 år i Icopal hvor han blant annet var markedsdirektør, konserndirektør og administrerende direktør. Lars driver i dag egen konsulentvirksomhet og er styreleder for flere selskaper innen bygg, anlegg og infrastruktur. Lars er utdannet  byggingeniør og bedriftsøkonom.

Jan Stensrud

Industrispesialist – Undervannskabler og Subsea

Jan startet sin karriere i Nexans i 1989 hvor han jobbet i mer enn 17 år, senest som salgs og markedsdirektør og medlem av ledergruppen i Frankrike. I 2006 var han medgrunnlegger og administrerende direktør av Ingenium, et uavhengig ingeniørselskap mot olje og gass, som ble solgt til Technip i 2013. I 2013 begynte han som frittstående konsulent med fokus på olje og gass og undervannskabler og ble i 2015 ansatt av Statnett. Jan er sivilingeniør fra NTNU.

fullsizeoutput_88e-1 (1)Bjørn Fuglaas

Industrispesialist – Farmasøytisk industri og life science Bjørn har hatt lederposisjoner innen Nycomed (bl.a. Hafslund Nycomed, Amersham) og deretter i GE systemet. Frem til desember 2017 var han administrerende direktør i GE Healthcare (den farmasøytiske enheten). Han har jobbet innen mange forskjellige områder i både Nycomed og GE og har bred ledererfaring. De siste årene har Bjørn hatt fokus på å restrukturere og re-fokusere GEs farmasøytiske virksomhet i Oslo. Bjørn har erfaring med styreverv innenfor både bransjeorganisasjoner og farmasøytiske bedrifter. Han har en MSc innen mikrobiologi fra Universitet i Oslo og Gøteborg. Siden 2018 har Bjørn drevet egen konsulentvirksomhet og er i dag også partner i Gevirgroup AS innen rekruttering.

Bilde1Frode Meringdal

Industrispesialist – Sensorteknologi og fysikk

Frode startet sin karriere innen forskning og utvikling for selskaper som Aanderaa Instruments, Autodisplay AS og SINTEF. I 1996 var han en av tre grunnleggere av Presens AS som utviklet sensorteknologi for subsea-brønner. I 2012 solgte han selskapet til General Electric og arbeidet videre i GE som Business Manager til 2015. I dag driver han sitt eget investeringsforetak. Frode er utdannet Sivilingeniør fra NTNU og har en MBA fra BI.