Team

Bilde10Leif Larsen

Managing Partner

leif.larsen@synergos.no

+47 934 15 933

Leif startet sin karriere som sivilingeniør i Saga Petroleum (nå del av Statoil) i 1984, hvorpå han senere jobbet i Bjørge Gruppen og Informasjonskontroll. Deretter tilbrakte han 16 år i Orkla-konsernet hvorav seks år i Corporate Development, tre år i Denofa som salgs- og markedsdirektør, tre år i Idun Industrier som salgs- og markedsdirektør og tre år i Orkla Food Ingredients som direktør for forretningsutvikling. I 2009 grunnla Leif Synergos. Leif er sivilingeniør fra NTNU, maskinlinjen, og har en MBA fra Henley Business School i London.

Arne Erik KristiansenBilde8

Partner

arne.erik.kristiansen@synergos.no

+47 906 02 134

Arne Erik ble ansatt i Synergos som Partner i 2018.  Arne Erik har solid erfaring fra ledende posisjoner innen industri og investeringsbank med fokus på forretningsutvikling og M&A transaksjoner. Han var i konsernledelsen i Hafslund fra 1996 – 2004 som SVP M&A med ansvar for investeringer og forretningsutvikling. Før dette var han 10 år i konsernstaben til Hafslund Nycomed og har der gjennom internasjonal erfaring innen farmasi, imaging og energi. Fra 2004 til 2010 var han Senior Rådgiver i Corporate Finance i ABG Sundal Collier. Siden har han vært rådgiver ovenfor Arbaflame/Pemco og de siste 2 år fra sitt eget firma, Asiju Invest AS, med fokus på fonybar energi.  Arne Erik er Siviløkonom fra Högskolan i Karlstad.

Karl-Børre Gilje

Partner

karl-borre.gilje@synergos.no

+47 982 66 355

Karl-Børre har nærmere 20 års erfaring fra Orkla og Carlsberg, hvor han har hatt roller som salg- og markedsdirektør, innkjøps- og logistikkdirektør, samt direktør for vekstområder. De siste 10 årene har han vært direktør forretningsutvikling, og gjennomført flere større oppkjøp i Norden (blant annet Jordan og Cederroth) og integrert dem i Orkla. I tillegg har han styreerfaring fra Asia. Karl-Børre er utdannet sivilingeniør industriell økonomi fra NTNU og MBA fra Nederland og USA. Karl-Børre starter i Synergos i mars 2019.

Henrik ReisvangBilde7

Senior analytiker

henrik.reisvang@synergos.no

+47 928 00 134

Henrik startet sin karriere i Orkla ASA i 2014 som analytiker for Production Strategy & Development. Han har en Master of International Business fra Hult International Business School og en Bachelor of Arts fra Gustavus Adolphus College i Minnesota.

Bilde9Knut Helgesen

Assosiert Partner

knut.helgesen@synergos.no

+47 90 19 00 72

Knut startet sin karriere i Orkla Media i 1988 og tilbrakte nesten 15 år i selskapet, inklusive syv år i ledergruppen, to år som økonomidirektør, syv år som leder for Corporate Development (M&A) og tre år som direktør for Digitale Medier. Knut har siden 2003 jobbet som konsulent og rådgiver med fokus på M&A, Digitale medier, Telekom og IT. Han har omfattende bakgrunn fra kjøp og salg av virksomheter nasjonalt og internasjonalt. Knut ble en del av Synergos i 2013. Knut er siviløkonom fra Handelshøyskolen BI og har en MBA Finance fra Northern Illinois University.

Rune Vedvik

Intern

rune.vedvik@synergos.no

+47 452 87 339

Rune er ved siden av å være Intern hos Synergos, student på BI, hvor han tar en Bachelorgrad i finans.

 

 

 

 

 

Synergos arbeider med et nettverk av samtalepartnere og industrieksperter. Industriekspertene har lang erfaring og dyp bransjeinnsikt og arbeider ofte i prosjektene. Noen av våre samtalepartnere og industrieksperter er kort omtalt nedenfor:

Jan Stensrud

Industrispesialist – Undervannskabler og Subsea

Jan startet sin karriere i Nexans i 1989 hvor han jobbet i mer enn 17 år, senest som salgs og markedsdirektør og medlem av ledergruppen i Frankrike. I 2006 var han medgrunnlegger og administrerende direktør av Ingenium, et uavhengig ingeniørselskap mot olje og gass, som ble solgt til Technip i 2013. I 2013 begynte han som frittstående konsulent med fokus på olje og gass og undervannskabler og ble i 2015 ansatt av Statnett. Jan er sivilingeniør fra NTNU.

Lars Næss

Industrispesialist – Bygg og anlegg 

Lars har over 40 år fra bygg- og anleggsbransjen. Han har vært direktør for proffsalg og engroshandel i Løvenskiold Vækerø. Etter det var han 20 år i Icopal hvor han blant annet var markedsdirektør, konserndirektør og administrerende direktør. Lars driver i dag egen konsulentvirksomhet og er styreleder for flere selskaper innen bygg, anlegg og infrastruktur. Lars er utdannet  byggingeniør og bedriftsøkonom.

fullsizeoutput_88e-1 (1)Bjørn Fuglaas

Industrispesialist – Farmasøytisk industri og life science Bjørn har hatt lederposisjoner innen Nycomed (bl.a. Hafslund Nycomed, Amersham) og deretter i GE systemet. Frem til desember 2017 var han administrerende direktør i GE Healthcare (den farmasøytiske enheten). Han har jobbet innen mange forskjellige områder i både Nycomed og GE og har bred ledererfaring. De siste årene har Bjørn hatt fokus på å restrukturere og re-fokusere GEs farmasøytiske virksomhet i Oslo. Bjørn har erfaring med styreverv innenfor både bransjeorganisasjoner og farmasøytiske bedrifter. Han har en MSc innen mikrobiologi fra Universitet i Oslo og Gøteborg. Siden 2018 har Bjørn drevet egen konsulentvirksomhet og er i dag også partner i Gevirgroup AS innen rekruttering.

0Helle Hundseid

Industrispesialist – Maritim og shipping

Helle startet sin karriere i DNV GL og arbeidet i selskapet i 17 år som blant annet prosjektleder og avdelingsleder. Hun har siden hatt flere lederstillinger i selskaper som Sevan Marine ASA, Wilhelmsen Technical Solutions Norway AS og OceanSaver AS. Helle er utdannet Sivilingeniør (Maskin) fra NTNU. Hun har i dag sin egen konsulentvirksomhet i HH Consulting AS.

Bilde1Frode Meringdal

Industrispesialist – Sensorteknologi og fysikk

Frode startet sin karriere innen forskning og utvikling for selskaper som Aanderaa Instruments, Autodisplay AS og SINTEF. I 1996 var han en av tre grunnleggere av Presens AS som utviklet sensorteknologi for subsea-brønner. I 2012 solgte han selskapet til General Electric og arbeidet videre i GE som Business Manager til 2015. I dag driver han sitt eget investeringsforetak. Frode er utdannet Sivilingeniør fra NTNU og har en MBA fra BI.

0 (1)Kjell Høyby

Industrispesialist – Olje og gass

Kjell har over 34 år med erfaring fra olje og gass. Fra 1988 til 2012 hadde han flere lederstillinger i Aker og Kværner, senest som Senior Vice President for Kværner. Fra 2012 til 2016 arbeidet han som Executive Vice President for Wood Group. Kjell arbeider i dag som seniorrådgiver for Wood Group og HiValue AS. Han er utdannet Sivilingeniør fra Institutt for teknisk kybernetikk på NTH og har siden tatt videreutdanning innen ledelse.

Bjørn Hånde

Industrispesialist – Roterende maskineri

Bjørn startet sin karriere i Offshore Engineering Consultants (OEC) i 1992. I 1995 ble han en del av Vibro-Meter (Meggitt) i Sveits og mellom 1998-2003 arbeidet Bjørn som teknisk direktør i GE Aero Energy Products Norway. Siden 2003 har Bjørn jobbet som selvstendig konsulent i Hånde Energy AS, som spesialiserer seg på tilstandsovervåkning. I dag er han daglig leder på Nordre Follo Renseanlegg Iks. Bjørn har en PhD fra NTNU og en MSc i Mechanical Engineering fra Stanford University.