ECIT kjøper regnskapsfirmaet XACCT Accounting AS som styrker deres solide posisjon innen regnskap og lønn i Norge.

ECIT kjøper 100% av aksjene i XACCT, og ledelsen reinvesterer 18 %. Oppkjøpet er gjennomført som kontantoppgjør. “Vi er glade for å kunne ønske XACCT velkommen til ECIT-familien. XACCT, tidligere en spin-off fra KPMG, leverer høykvalitets regnskaps- og lønnstjenester basert på sterkt teknologisk fundament. XACCT styrker ECITs posisjon til å betjene mellomstore og større kunder med høy kvalitet i tjenestetilbudet, sier konsernsjef Peter Lauring i ECIT.

Med kombinasjonen XACCT og Norian (kjøpt av ECIT i 2021) blir ECIT en av de største Xledger partnerne i Norge.

Om XACCT Accounting AS

XACCT omsatte i 2021 for 49.8 MNOK og har ca. 40 ansatte som betjener en stor portefølje av nasjonale og internasjonale kunder. XACCT betjener kunders datterselskaper i 23 land. XACCT tilbyr regnskaps- og lønnstjenester basert på Xledger ERP, Microsoft ERP og andre skybaserte ERP løsninger. XACCT har en portefølje av høykvalitetsløsninger tilpasset en bred kundegruppe innen teknologi, finans, bank forsikring og varehandel, inkludert nasjonale selskaper og internasjonale datterselskaper.

Om ECIT

ECIT ble grunnlagt i 2013 og hjelper en bred kundebase med IT, software og regnskap. ECIT har en velprøvd modell for oppkjøp og fusjoner, som sikrer nærhet til kunder og lokalt entreprenørskap kombinert med styrken fra et større internasjonalt konsern. ECIT har en proforma omsetning (2021) på 2.55 MRD NOK og +2,200 ansatte over 10 land. Oppkjøp og fusjoner har vært en nøkkeldriver for selskapets vekst, og ECIT har fullført mer enn 125 oppkjøp siden 2013.

Synergos og Translink Corporate Finance er rådgiver til ECIT.