Visma går inn i Frankrike gjennom oppkjøp av SaaS selskapet Inqom

Visma, en av Europas ledende leverandører av virksomhetskritisk programvare, har signert en avtale om å kjøpe Paris-baserte Inqom.

Inqom tilbyr programvare som automatiserer regnskapsprosesser gjennom kunstig intelligens, og sysselsetter et team på nærmere 100 fagfolk.

En vellykket transaksjon vil utgjøre Vismas første markeds inntreden i Frankrike, og utvide selskapets tilstedeværelse til 29 land over hele Europa og Latin-Amerika.

«Vi er glade for å kunngjøre vår ankomst til det franske markedet ved å investere i Inqom. I likhet med Visma utvikler de unik teknologi for å hjelpe kundene til å bli mer effektive og konkurransedyktige. Med dette oppkjøpet fortsetter vi med vår ambisiøse vekststrategi både i eksisterende og nye markeder», sier Merete Hverven, administrerende direktør i Visma.

«Translink CF er stolte av å være en del av det spennende eventyret til Visma. Med tanke på størrelsen på markedet, er det en milepæl for dette visjonære selskapet å gå inn i Frankrike», legger Hans Henrik Westberg, partner i Synergos til.

Stort vekstpotensial i Frankrike

Visma har utvidet seg fra sin nordiske base, og har vokst til å bli en av Europas største leverandører av sky-basert programvare som en tjeneste (SaaS) til privat og offentlig sektor, med særlig fokus på regnskaps-ERP, HRM og eGovernment-programvare.

Europeiske teknologientreprenører, med vitale og innovative skyløsninger, ser i økende grad på Visma som den foretrukne partneren for å ta virksomhetene sine til neste nivå.

«Den industrielle støtten til Visma vil åpne for nye og betydelige markedsmuligheter, og vi ser et stort vekstpotensial i Frankrike fremover. Regnskapsbyråer er under økende press for å automatisere komplekse og tidkrevende prosesser, både for å tiltrekke seg nye talenter og holde tritt med økende krav fra egne kunder. Vi har verktøyene som kan hjelpe dem», sier Romain Passilly, administrerende direktør i Inqom.

Inqoms nåværende ledergruppe vil beholde sin rolle, og selskapet vil fortsette å utvikle og markedsføre produktene sine under samme merke, i tråd med Vismas autonome styringsmodell.

«Visma vil fortsette å distribuere sin unike modell i Frankrike. Selskapet er et veldig relevant alternativ for gründere som er villige til å øke utviklingen deres ved å utnytte Vismas unike kunnskap og kraften i organisasjonen, sier Arthur Libier, VP i Translink CF.

Visma rapporterte rekordomsetning og EBITDA på henholdsvis 2,1 milliarder og 590 millioner euro i 2021. Inqom blir Vismas 31. oppkjøp så langt i 2022, sammenlignet med 42 totalt i 2021.

Synergos/Translink fungerte som finansiell og strategisk rådgiver for Visma