Visma styrker sin tilstedeværelse i Frankrike med oppkjøpet av Chaintrust

Synergos og Translink Corporate Finance Frankrike var rådgivere for Visma i deres oppkjøp av Chaintrust. Gjennom dette oppkjøpet styrker Visma ytterligere sin tilstedeværelse i Frankrike.

Visma er en ledende leverandør av programvareløsninger, og det strategiske oppkjøpet av Chaintrust som er spesialist på automatisert regnskapsystemer, befester deres fotfeste i det franske markedet. Oppkjøpet følger Visma sin overordnede visjon om å etablere et altomfattende og integrert økosystem av skreddersydde programvareløsninger for å møte ulike behov til regnskapsfirmaer i Frankrike.

Visma bygger videre på oppkjøpet av Inqom i 2022, og forsterker sin posisjon i Frankrike gjennom oppkjøpet av Chaintrust. Chaintrust er kjent for sin ekspertise i å automatisere regnskapsprosesser, som tar i bruk avanserte programvareløsninger designet for å effektivisere prosesser og eliminere repeterende og tidkrevende oppgaver knyttet til regnskapsføring.

Mikael Gandon, administrerende direktør i Chaintrust, uttrykker sin entusiasme for å bli en del av Visma, og sier: «Å bli en del av Visma gir Chaintrust nye muligheter for vekst, utvikling og innovasjon. Det åpner også for muligheten til å skape synergier med andre selskap i Visma.»

Oppkjøpet er et signal på Visma sine ambisjoner for det franske markedet. Det primære målet er å forbedre kundeopplevelsen og tilby regnskapsfirmaer et komplett produkt, som tilbyr tjenester støttet av banebrytende teknologier.

«Med oppkjøpet av Inqom i 2022 og nå Chaintrust, tar Visma et nytt og viktig skritt mot å skape et komplett digitalt økosystem for autoriserte regnskapsførere i Frankrike,» sier Romain Passilly, administrerende direktør i Inqom.

Olivier Constant, forretningsområdedirektør for SMB-segmentet i Visma, understreker betydningen av å integrere Chaintrust sin ekspertise innenfor automatisering med Inqoms programvare. Han sier: «Visma framstår som den foretrukne partneren for franske firmaer, med mål om å revolusjonere og optimalisere regnskapsstyring gjennom integrerte løsninger.»

Med Chaintrust sitt ledelsesteam på plass, vil selskapet fortsette å utvikle og markedsføre sine produkter under sitt nåværende merke. Denne tilnærmingen sikrer bevaringen av sin identitet, verdier og forpliktelse til kunder, i tråd med Visma sin autonome styringsmodell. Fremover vil Chaintrust ha muligheten til å tilby Inqom-løsningen til sine kunder, og omvendt, det utvider alternativene for begge selskapene.

Visma sitt siste oppkjøp forsterker deres forpliktelse til å tilby innovative løsninger som transformerer landskapet av regnskapstjenester i Frankrike, og markerer et betydelig vendepunkt i selskapets strategiske vekstplan.

Synergos/Translink fungerte som finansiell og strategisk rådgiver for Visma